Inca Collagen: Recenze

(aktualizace 21. prosince 2022 - MUDr. Zdeňka Fantová)

Kolagen je látka, která je přirozenou součástí našich těl. Jak ale stárneme, jeho množství dost znatelně ubývá. Jeho nedostatek se pak podepíše nejen na stavu naší pokožky a nehtů, ale také na kondici našeho pohybového ústrojí. Způsob, jak těmto negativním dopadům stárnutí předcházet je to, že si kolagen dopřejeme z vnějších zdrojů. Třeba z Inca Collagen. 

O důležitosti kolagenu v lidském těle ví dneska skoro každý. Ženy si ho mažou na tvář ve formě krémů, které mají zamezit jeho úbytku, který způsobuje vadnutí kontur a vznik vrásek. Sportovci si ho zase dopřávají ve formě výživových doplňků (ideálně s vitamínem C), které mají chránit jejich klouby a chrupavky před předčasným opotřebením v důsledku dlouhodobé fyzické zátěže.

Inca Collagen: Recenze 2

Jak jde doba a výzkum kupředu, na trhu se začaly objevovat společnosti, které nabízejí sady porcovaného kolagenu v sáčcích. Jediné, co musíte udělat je to, že jejich obsah nasypete do sklenice s vodou, nebo do jiného nápoje a sklenku vyprázdníte až do dna. Nemusí jít přitom jen o čistý kolagen. Čím dál častěji se setkáváme s recepturou “pro zdraví a krásu”, která obsahuje kromě kolagenu i další vitamíny a minerální látky, které mohou mít pozitivní vliv na naši kondici a zdraví.

 

Jak si oproti konkurenci stojí Inca Collagen? Na to se mrkneme v následujících několika odstavcích.

Co je Inca Collagen?

Inca Collagen: Recenze 3

Inca Collagen je 100% mořský kolagen I., II. a III. typu, který pochází z ověřených zdrojů. Oproti jiným značkám nemá žádné přidané aroma, nebo příchuť, takže nijak neovlivňuje kvalitu, nebo chuť vašeho oblíbeného nápoje. Zajímat vás bude nepochybně také to, že se jedná o český výrobek.

 

Za jeho vznikem (v roce 2015) stála Romana Ljubasová, která dříve pracovala jako zdravotní sestra. Na své životní cestě se začala zajímat o zdravý životní styl, až se nakonec rozhodla, že vybuduje svoji vlastní (dnes už nadnárodní) značku. 

Jelikož je paní Ljubasová vášnivá filantropka, aktivně podporuje pacientskou organizaci DEBRA, nebo slovenské pacienty, kteří potřebují pro svou léčbu hipoterapii. 

Inca Collagen a účinky

Kolagen má v našich tělech řadu důležitých úkolů, které dost významně ovlivňují naše zdraví, krásu a kvalitu života.

Kolagen je důležitý pro:

  • Bezproblémový pohyb (zamezuje bolesti kloubů, zajišťuje normální funkci chrupavek, chrání nás před zraněním…)
  • Krásnou a svěží pleť (zabraňuje ztrátě elasticity, vzniku vrásek…)
  • Prevenci strií
  • Lepší hojení ran
  • Zdravé a krásné vlasy (zamezuje jejich vypadávání, lámání a třepení)
  • Zdravé a silné nehty

Kromě sportovců a žen, které o sebe chtějí pečovat je kolagen vhodný i pro ženy po porodu. Díky němu zvládnou dlouhé nošení dítěte bez toho, aniž by nějak vážně utrpěl jejich pohybový aparát, zlepší se jim kvalita pleti a nemusí tak řešit padání vlasů. Kolagen může pomoci i s hojením poporodních zranění.

Složení

Inca Collagen: Recenze 4

Inca Collagen je přesně to, co o sobě říká. Tedy, 100 % přírodní kolagen I., II. a III. typu, který je získaný z mořských ryb, bez jakýchkoliv příměsí a barviv. (To jsme si ověřili nejen na webu výrobce, ale i na webu několika lékáren, které u výrobků uvádějí jejich kompletní složení.)

 

Jak se Inca Collagen užívá?

Výrobce uvádí, že abyste na sobě viděli první účinky, měli byste absolvovat dvouměsíční kúru. V tomto období se užívá jeden sáček kolagenu denně, který rozmícháte v 200-300 ml vody. Komu tahle varianta nevyhovuje, může ji vyměnit i za mléko, nebo za ovocný džus. (Také se uvádí, že u lidí s opravdu akutním nedostatkem kolagenu je možné užívat až 3 sáčky denně po dobu cca 1 týdne, nebo podle potřeby. Dbejte však na to, aby denní dávka kolagenu nepřesáhla 10 000 miligramů. – Pro představu, jeden sáček obsahuje 3000 miligramů.)

Co se týče podávání, na něm až tak nesejde. Můžete po něm proto sáhnout jak ráno po probuzení, tak večer před spánkem

Abyste mohli z pozitivních účinků kolagenu čerpat co nejdéle, měli byste ho používat pravidelně. (Výjimkou je pouze období těhotenství/kojení, popřípadě jiný závažný stav, který konzultujete se svým lékařem.)

Hodnocení zákazníků

Abyste si dokázali udělat obrázek o tom, jestli vám užívání tohoto přípravku bude vyhovovat, podíváme se na to, jaké jsou recenze lidí, kteří ho zkusili dlouhodobě užívat.

Ti, kteří mají s Inca Collagenem dobrou zkušenost říkají, že:

  • Je ve výrobku hodně koncentrovaného kolagenu
  • Jde o kvalitní výrobek
  • Chtějí podporovat českou značku
  • Se jim relativně krátce po začátku užívání zlepšily vlasy a nehty
  • Se jim zdá, že jim pozvolna vyhlazuje vrásky
  • Se jim viditelně zmenšila celulitida
  • Se snadno používá
  • Je v praktických sáčcích
  • Krátce po užívání přešly bolesti pohybového aparátu
  • Došlo k viditelnému zlepšení křečových žil
  • Má neutrální chuť

Lidé, kteří měli výhrady říkají, že:

  • Jeho pořizovací cena je vyšší
  • Je nutné ho používat dlouhodobě
  • By byli raději za větší balení

Veskrze byli ale všichni uživatelé s výsledky používání spokojení. Někteří dokonce uvedli, že si Inca Collagen pořídili na doporučení svých známých. 

Pokud vám smíme radit, k Inca Collagenu, ale i k jakémukoliv jinému, který se rozhodnete užívat, přidávejte i dávku vitamínu C. (Z výživového doplňku, nebo třeba z vymačkaného citronu.) Díky tomu ještě zlepšíte jeho účinky.

 

 

Máte s Inca Collagenem nějakou osobní zkušenost? Budeme rádi, když nám ji napíšete do komentářů pod článkem.

Napsat komentář